2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Deniz ve Güneşin Üst Solunum Yollarına Faydaları ve Yaz Aylarında Burun Estetiği Ameliyatı
MAKALE #16935 © Yazan Op.Dr.Tamer HALİLOĞLU | Yayın Temmuz 2016 | 2,659 Okuyucu
Deniz suyunun sağlığımız üzerinde fazlasıyla olumlu etkileri mevcut. Araştırmalar deniz suyunun insan üzerinde fiziki ve psikolojik birçok pozitif etkileri olduğunu gösteriyor. İnsan vücudunda bulunan 100’e yakın madde deniz suyunda da bulunmaktadır. İçeriğindeki kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür, magnezyum klorür, magnezyum sülfat, çinko ve iyot gibi maddeler sebebiyle birçok çağda deniz suyu şifa amaçlı kullanılmıştır. Bu bakımdan deniz suyu "kan plazması" gibi mineral tuzlar, amino asitler ve eser element deposu özelliği taşır.

Özellikle deniz suyunun astım, alerjik hastalıklar ve kronik sinüzitin tedavisinde çok etkili olduğunu söyleyebiliriz. Tuzlu su tüm sinüs yollarını temizlediği gibi içeriğindeki faydalı bakterilerle üst ve alt solunum yollarının tamamen boşalmasını sağlıyor.

Son yıllarda “okyanus suyu” olarak bilinen saf deniz suyunu ameliyat sonrası burun içinde oluşan enfeksiyonların tedavisinden, çeşitli nedenlerle nefes alıp verme güçlüğü çeken bebeklere kadar çok sayıda hastaya öneriyoruz. Ayrıca yüzme akciğerlerin kapasitesini arttırması bakımından oldukça etkili bir fizik tedavidir.

Yazın güneş ışınları ile vücudumuzda depoladığımız D vitamini sayesinde savunma sistemimiz de güçlenir. Oksijeni absorbe etmemizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklü deniz havası, kandaki oksijen miktarın artmasına, troid aktivitesi artmasını ve strese karşı savaşarak mutlu olmamızı sağlar. Deniz suyu ve güneş aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklarda da şifalı etkiler gösterebilmektedir. Anksiyete, depresyon, agresiflik, huzursuzluk gibi ruhsal bozukluklara; içeriğindeki magnezyum, lityum, brom gibi maddeler ile tedavi özelliği taşıdığı görülmektedir. Bu maddeler sayesinde melatonin ve serotonin hormanlarının seviyesi dengelenmektedir. Ağız sağlığına da yararları olan deniz suyunun diş ve ağız içi yara gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği gözlenmiştir. Deniz suyu ile ağızda gargara yapmak ağızda bulunan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Yaz bitmeden deniz ve güneşle kendinizi sık sık buluşturmanızı tavsiye ederim.

Yaz Aylarında Burun Estetiği Ameliyatı

Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı olunur mu? Hastalarımdan en fazla gelen sorulardan biri de bu, oysa havanın çok sıcak ya da nemli olması gibi mevsimsel değişkenler burun ameliyatlarını etkilemiyor.

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi burun ameliyatlarında da dikkat edilmesi gereken noktalar var elbette. Yazın dikkat edilmesi gereken durumların başında güneş ışınlarından korunmak geliyor. Ayrıca hastalarımızın tatil mevsimi olması nedeniyle bronzlaşma, havuz ve deniz gibi etkinliklerde özenli davranması gerekir.
Ameliyat sonrası güneş ışınlarının kuvvetli olduğu 10.00 - 17.00 saatleri arasında burnun doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekir. Ayrıca güneş gözlüğü kullanımının mümkün olmadığı durumlarda güneşe çıkılacak zamanlarda şapka tercih edilmelidir.

Ameliyat sonrası belirteceğimiz kritik dönemden sonra denize girilebilir. Fakat hastaların havuz ve deniz suyu ile doğrudan temasına özen göstermesi gerekir. Yazın iş yoğunluğunun azalması ve tatil dönemine girilmesi burun ameliyatları sonrası dinlenme süreci için de idealdir. Özellikle yurt dışındaki hastalarım yazın ameliyat olmayı tercih ediyorlar.
Hem tatil hem de burun ameliyatlarını aynı anda çıkararak yazın avantajını kullanıyorlar. Önerilere uydukları taktirde yaz aylarında gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatlarının hiçbir riski yoktur.

Yrd. Doç. Dr. Tamer HALİLOĞLU
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Deniz ve Güneşin Üst Solunum Yollarına Faydaları ve Yaz Aylarında Burun Estetiği Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Tamer HALİLOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Tamer HALİLOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tamer HALİLOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Tamer HALİLOĞLU
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Tamer HALİLOĞLU'nun Makaleleri
► Burun Estetiği Ameliyatı Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
► Burun Estetiği Ameliyatı Rinoplasti Prof.Dr.Ufuk BİLKAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Deniz ve Güneşin Üst Solunum Yollarına Faydaları ve Yaz Aylarında Burun Estetiği Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kış Hastalıkları Aralık 2007
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:00
Top