2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ah O Ayrılıklar Yok mu?
MAKALE #18909 © Yazan Uzm.Psk.Osman İLHAN | Yayın Ekim 2017 | 2,057 Okuyucu
Ayrılıklardan paramparça bir ruhun kırıntıları arasından bir bedene yapışmış kalbi taşımak ne kadar zordu. Her biri kara kalemle kazınmış, sesi olsa kısılacak, nefesi olsa kesilecek bütün gidişlerin ayak izleri saracaktı her yanını. Ruha dolan o ilk acının ateşten buharı sonsuza kadar yakacaktı , tekrara düşmüş aynı filmin sahnelerinde gidenin arkasından bakakaldığın şaşkınlığın kalacaktı, yanan sendin, seyirci de sen, ortada kalmış duygularının yalnızlığı hepsine bedeldi. O fırtınalar yaratan duygularının ortasında çaresizce kalan çocuk yanının suskunluğunu, olgunluktandır sananlar yanıldılar. Susmak kalmıştı geriye, söylenecek onca ağız dolusu küfürlerinin, intihara meyilli çığlıklarının, koşarak kaçmaya hazır ayaklarının, gideni tutmaya kararsız kollarının arasında, kal diyemeyen dudaklarına susmak kalmıştı.

Her ayrılık erkendir diyenler haklıydılar. Yaşanacak güzel zamanlara umudun azaldığı anda çırılçıplak kalan travmatik çocuğun kaçışıydı terk etmek. Bir beden büyük geliyordu ona romanlara konu olabilecek aşklar, romantizmin gölgesinden büyüyüp bir tende can bulan şehvetin çekiciliğinden korkuyordu muhakkak. Tek bir kişiye ait olmak, o varken diğerlerinin silikleştiği gönüllü körlüğe razı olmak, onun sıcaklığıyla ısınıp yokluğuyla buz kesen yalnızlığına dayanabilmek, gözlerine dünyayı sığdırabilmek, bir avuç içine kıvrılıp teslim olmak ona ve onu en sevdiğin yerlerinden öpmeyi arzulayıp da ulaşamamak, kulaklarına dolan sesinde baharı getirmek, ay başı geldiğindeki hırçınlıklarını bile özlemek, tüm ölümlü insanlığına rağmen onu sonsuzluğa yüceltip sevebilmek, lise çıkışlarında onun için kavgalara girebilecek kadar tecrübesiz ergenin maçoluğunu ruhuna iliştirebilmek, meyhane masalarında ona olan aşkına kaldırdığın kadehlerin sabahında içinde yüzdüğün kusmuğun iğrençliğe rağmen sevebilmek.
Sevebilmek o kadar da karizmatik aşık olmanı istemez senden, bütün insanlığının paçavralıklarıyla da sevebilirdin çocuk, saçmalıklarından utanıp daha çok da korkup kaçmasaydın, sende sevilirdin çocuk. Tüm bu kafa karışıklığının adının aşkı sevmek olduğunu anlayıp, anlam aramayı bıraktığında kalabilirdin belki, çocuk kalbine bir beden büyük gelen aşkın ateşini zevke dönüştürdüğünde dimdik durabilme cesaretini gösterebilirdin, o ateşin közleri arasında kaçmaya alışık çocukluğun yanarak büyüyecekti. Sırtını dönüp, arkanda bıraktığın aşkların, ah o ayrılıkların, yitirdiğin dünya huzurun, senin sonsuza kadar sürecek lanetin, son pişmanlığın, tek aldanışlığın. Kaçak ruhunu romantik şairlerin arkasında saklayıp, meyhine efkar aramaların, arabesk şarkıların güftesinde terk edilenler mezarlığına gömdüğün sevgilerinin ismini nakarat yapmaların komik kaçıyor artık. Büyümeyi sen yaşlanmak mı sandın , ruhunda sabit kalmış yüzü sivilceli ergenin mahcubiyetini yaşlı bedenine sığdıramazsın, olgunlaşmak için duracaksın, kalacaksın, yanacaksın, üzüleceksin, ağlayacaksın ama göğsüne çarpan yaşama dair her şeye rağmen kaçmadan sabit kaldığın anda büyümüş sayılacaksın çocuk.

Ah o ayrılıklar, senin için söylenecek o kadar çok şey varken, sadece içten bir eyvallaha sığmış suskunluklar tam olarak tanımlıyordu seni. Bedeni hayatın oksijeni ile yaşam bulan insanlığın ruhundaki nefessizliğin adıydın sen. Senin başladığın noktada, kainatın ihtişamlı sonsuzluğu, zamanın genişliği, insanlığın evrimi, ölümden sonrasının mistikliği, bilimin hayreti, felsefenin derinliği, dinlerin tatmini hepsi ama hepsi senin başladığın noktada son bulup, geriye yıkıntıların arasında kurtarılmayı bekleyen acziyeti bırakıyordu. Aciz, savunmasız, bir rahme sığacak kadar bebekleşmiş bağımlı olgunluğumuz, gözlerde sabit kalan hüznümüz, eskisi gibi kalmayacak güven duygumuz, leş kokusuyla tenimize yapışmış ortada bırakılmış yanımız. İyileşmek için zamana ihtiyacımız yoktu yada başka bir tene dokunmaya yada başka diyarlara göçüp gitmeye. Ayrılığın dokunduğu yerde ne zaman kalırdı, ne mekan, ne iki omuz arasına sığınacağın bir liman. Sadece hiçlik kalırdı ve o hiçlikte tekrar doğmak zorunda olan sen, ben, biz.

Ah o ayrılıklar, senin için söylenecek o kadar çok şey varken, bana kalan bir eyvallaha sığmış suskunluğum olmamalıydı. Yeniden bana kalan yine o tanıdık olandı. Eyvallah.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ah O Ayrılıklar Yok mu?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Osman İLHAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Osman İLHAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     55 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Osman İLHAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Osman İLHAN
İstanbul
Uzman Klinik Psikolog
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Osman İLHAN'ın Yazıları
► Ayrılıklar... Psk.Füsun BUDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ah O Ayrılıklar Yok mu?' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► YENİAile ve Evlilik Terapisi Nedir Mart 2024
► YENİOyun Terapisi Nedir? Mart 2024
◊ Umut Koydum Adını Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:43
Top