2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diz Protezi Sonrası Rehabilitasyon Proğramı
YAZI #3145 © Yazan Fzt.Süleyman YILMAZ | Yayın Aralık 2016
Diz hareketlerinin ve gücünün tekrardan eski haline dönmesi hatta dahada fazla kazanımı için düzenli egzersiz yapmak çok önemlidir.Tavsiyem günde 2 kez 30 dk süreyle egzersiz programına fizyoterapistinizin eşliğinde başlamanızdır.

Ameliyat sonrası erken dönem egzersiz proğramı.

Bu eğzersizlerle amaç bacakta kan dolaşımını hızlandırmak ve pıhtı oluşumununun önüne geçmektir.Aynı zamanda kas kuvvetini arttırmak ve eklem esnekliğini sağlamaktadır.Asıl amaçta hastanın ağrısız ve patolojik olmayan bir şekilde yürümesidir . Ameliyattan hemen sonra bu bu egzersizlere başlayabilirsiniz.Bu hareketler ağrınızın azalmasınada yardımcı olacaktır.

Ayak bileği pompalama eğzersizi

Ayak bileği inversion,eversion egzersizleri

Oturur pozisyonda destekli ve desteksiz düz bükme

Yatakta uzun yatar vaziyette diz bükme

Glutel kasları kasma bırakma

Bacağı yana açıp kapatma

Düz bacak kaldırma

Yüzüstü fizyoterapist tarafından yapılan diz germe egzersizleri

Çomelip kalkma egzersizleri

İzometrik egzersizler

Ameliyattan kısa süre sonrada yürüme egzersizlerine başlanması gerektiği unutulmamalıdır.

90 derece ve üstü diz flexionu genelde hastanın günlük yaşamını sağlamada yeterli kabul edilir.Ayrıca egzersizlere ilave olarak yapılan elektrik stimilasyonu ve buz uygulamasıda tedavinin bir parçasıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Süleyman YILMAZ'ın Makale ve Yazıları
► Diz Protezi Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Diz Protezi Op.Dr.Selim MUĞRABİ
► Kalça Protezi Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Kalça Protezi Ameliyatı Op.Dr.Sefa KÖSEM
► Diz Protezi Ameliyatı Nedir? Op.Dr.Sefa KÖSEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diz Protezi Sonrası Rehabilitasyon Proğramı' başlığıyla benzeşen toplam 67 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ağrı Bandı Kasım 2012
◊ Manuel Terapi Kasım 2012
◊ Kuru İğne Tedavisi Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:38
Top