2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelik Sonrası Saç Dökülmesi
YAZI #1217 © Yazan Dr.Emine Özge AYABAKAN | Yayın Eylül 2011
HAMİLELİK SONRASI SAÇ DÖKÜLMESİ

Birçok kadın hamileliğin ardından saçlarının döküldüğünü farkedecektir. Doğum sonrası saç dökülmesi her kadında olabilir Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçların normalden daha fazla büyümesine yol açar. Saçlar gebelik esnasında çok güçlenirler ve dökülme nerdeyse sıfıra yakındır.
Fakat doğum sonrası, saçların gelişmesini etkileyen hormonların değişimi ile birlikte saç dökülmesi meydana gelir. Genellikle doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir saç dökülmesi değildir. Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere kadından kadına farklılık göstermektedir.
Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra
saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hamilelik öncesi
durumuna geri döner. Bazı durumlarda saç dökülmesi aşırı ve uzun süreli olabilir.

Aşırı dökülmeyle birlikte , yerine yeni saçlarımızın gelmediği fark edilirse dermatolog ‘a başvurulmalıdır. Aşırı dökülmeye neden olabilecek diğer sebeblerin araştırılması gerekebilir. Saç dökülme problemi , diyet, alınan ilaçlar, ailede saç dökülme öyküsü, geçirilmiş hastalıklar, stres ve saç bakımı üzerine sorular sorarak, saç analizi ayrıca laboratuar incelemeleri yapılarak değerlendirilecektir.
Saç dökülmesi birçok hastalığın belirtisi de olabilir. Tiroid hastalığı, kansızlık gibi hastalıklarda, beslenme bozukluklarında ve bazı ilaçların yan etkileri olarak saç dökülmesi görülebilir.
Tedavi gerektiren durumlarda , saç diplerine masaj ile uygulanan ilaçlar, saçlarda başarılı sonuçlar doğurtmaktadır ve bu durum dermatologlar tarafından kanıtlanmıştır. Yeni saç gelişimini başlatan, ,saç derisine sürülerek uygulanan losyonlarla , emzirme döneminde doktor kontrolü altında ağızdan alınan destekliyici tedavilerle beraber kelliğe sebeb olabilecek aşırı saç dökülmelerinin önüne geçilir.
Saç dökülmesini durdurmada, zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasında kullanılan PRP yöntemide doğum sonrası aşırı saç dökülmelerinde etkinliği kanıtlanmıştır. En önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve emzirme döneminde de güvenle kullanılmasıdır.
Saç dökülmelerinde sürekli olarak saç ve saç tipleri üzerinde çalışmalar yapan dermatoloji uzmanları, zaman geçtikçe daha yeni yöntemler ortaya çıkararak saçların dökülme riskini en aza indirmeye çalışmaktadırlar. Bununla birlikte gelecekte daha büyük kayıp yaşanmaması, yeterli sonucun alınması için tedavilerinizin ve kontrollerinizin düzenli ve sürekli olması gereklidir. Hamilelik sonrası dönemlerde anormal bir saç dökülmesi başladıysa, sizler de dermatolog eşliğinde saç tedavisine başlayarak bu duruma erken çözüm getirebilirsiniz.
DERMATOLOJİ UZM.DR. EMİNE ÖZGE AYABAKAN
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emine Özge AYABAKAN Fotoğraf
Dr.Emine Özge AYABAKAN
İstanbul
Doktor "Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Emine Özge AYABAKAN'ın Yazıları
► Hamilelik Sonrası Estetik Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Hamilelik Sonrası Forma Girmek Op.Dr.Nur TÜZÜNER
► Hamilelik Sonrası Meme Estetiği Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
► Saç Ekimi, Saç Dökülmesi Dr.Ünzile BALCI AKBUĞA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Hamilelik Sonrası Saç Dökülmesi' başlığıyla benzeşen toplam 74 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:41
Top