2007'den Bugüne 92,374 Tavsiye, 28,228 Uzman ve 19,986 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kırmızı İplik veya Ruh İkizi
YAZI #7042 © Yazan Fatma ÖZGEN | Yayın Ağustos 2021
İnsan karmaşık bir çok özelliği kendinde barındıran bir yapıdadır. Bedeni, zihni, duygu- düşünceleri ve ruhu ile bir bütündür. Eş olmak ise bütün kabul ettiğimiz insanın partnerini bulması ile yarım olduğunu anlaması ve eşiyle bir bütün gibi hissetmesidir. Bir inanışa göre; eşlerin ruhu bedenleri dünyada yaratılmadan önce cennette birlikte yaratılmış. Bu nedenle eşler birbirini bulunca ''ruh İkizimi buldum'' şeklinde düşünebiliyorlar. Mitolojik bir başka inançta ise; eşlerin ayaklarında görünmez bir kırmızı iplik olduğuna inanılmış. Bu kırmızı iplik esnek ve görünmezmiş, mesafeler birbirinden ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın kopmaz, mesafeler yakınlaşır ise de eşlerin ayaklarına dolaşmadan kalabilirmiş. Bu kırmızı iplik aynı zamanda dünyanın neresinde olursanız olun benzer şeyleri yaşayacağınız ya da birbirinizi çok iyi anlayacak bir alt yapınız olduğu anlamına geliyormuş. Çok eğlenceli öyle değil mi?
Eşiyle dört dörtlük bir uyum sağlayan çift gördüğümde hep aklıma gelen şey bu kırmızı iplik ve ruh ikizi kelimesidir.
DÖRT DÖRTLÜK DEMİŞKEN BU DÖRT NEDİR?
Birinci, Bedensel uyum: Seni İstiyorum dediğimiz kişi ile bedensel uyumumuz vardır.
İkinci, Duygusal uyum: Seni seviyorum dediğimiz insanla duygusal uyuma sahibiz. Her şeye rağmen sevdiğimiz insanlar, şarkılarını sevdiğimiz sanatçılar var ya onlar mesela duygusal uyumlu olduklarımızdır. Bedensel uyum ve duygusal uyum varsa otomatik aşk başlar. Daha dört dörtlük değerlendirme yapmadan hemen evlenmek isteriz. Genel de lise aşkları bedensel ve duygusal uyumdur. Mantık ve ruh devre dışı kalır.
Üçüncü uyum ise ;Ruhsal uyumdur: Seni onaylıyorum dediğimiz kişi ile ruhsal uyuma sahibizdir. senin geçmişini onaylıyorum, senin aileni, çalıştığın işi, arkadaş çevreni, hobilerini, düşüncelerini vs. onaylıyorum, dediğimiz kişilerle ruhsal uyumumuz vardır. Kitabını okuduğumuz fikir yazarları ya da hayatımızda önemli tavsiyeler aldığımız kişiler örnek verilebilir.
Dördüncü uyum da; Zihinsel uyum: Seni anlıyorum dediğimiz kişi ve anlaşıldığımızı hissettiğimiz kişi ile zihinsel uyuma sahibizdir.
Dört dörtlük bir ilişki bulmak herkese nasip olmayabilir. uzmanlar dört üçlük bir uyumla da evlenilir ise mutlu olunabilir görüşündeler.
Dört ikilik bir uyumla evlenenlerin ''eyvah!'' dediğini duyar gibiyim. Hemen yuvayı yıkmadan evvel eşiyle uyum problemi yaşayanlara harika bir kitap öneriyorum. Selahattin Yaylamaz' ın ''Eş Frekans Yasası'' kitabının içerisinde partnerinizle zihinsel ve ruhsal uyumu sağlayabileceğiniz kıymetli tavsiyelere rastlayacaksınız. Okuması çok kolay ve açık. Partnerinizle evlenmeden önce okunmasında da fayda var. Sistemli düşünmenizi ve duygularınızın kaynağını iyi kavramanızı kolaylaştıracaktır.

⚘Bedensel Eş Frekans (Seni istiyorum)
⚘Duygusal Eş Frekans (Seni seviyorum)
⚘Ruhsal Eş Frekans (Seni Onaylıyorum)
⚘Zihinsel Eş Frekans (Seni Anlıyorum)
İmkanı ve zamanı olana keyifli okumalar diliyorum. Yaratan Rabbimizin adıyla okuyalım inşaAllah💚
Aile Danışmanı Fatma Özgen
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma ÖZGEN
Ankara
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fatma ÖZGEN'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,986 uzman makalesi arasında 'Kırmızı İplik veya Ruh İkizi' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çocuğum İki Yaşında Ağustos 2021
◊ Çocuklar Kolay Uyum Sağlar Ağustos 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:58
Top