2007'den Bugüne 92,326 Tavsiye, 28,224 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ağız ve Diş Bakımı Bebeklikte Başlıyor
YAZI #2456 © Yazan Dt.Şeniz YEŞİLKAYA | Yayın Mart 2015
Şeniz Yeşilkaya, ağız ve diş bakımının bebeklik döneminde başlaması gerektiğini söyledi. Bebeklerin, en azından ilk dört ay anne sütü ile beslenmelerinin ağız çevresindeki yumuşak doku ve kas fonksiyonlarının normal gelişimini sağlayacağını ifade eden Yeşilkaya, anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda fizyolojik başlıklı (damaklı, kesik uçlu) biberon kullanımının önemine işaret etti. Yeşilkaya, bebeğin ilk dişi belirir belirmez bir gazlı bezi içme suyunda ıslatarak silme yöntemiyle diş etlerini temizlemeye başlamak gerektiğini kaydederek, "Bebeğin daha fazla dişi çıktığındaysa, bir bebek diş fırçası alınmalı. Bu fırçalar uçları özenle yuvarlatılmış, yumuşak kıllı ve küçük başlı diş fırçalarıdır. Bebek fırçaları hassas ve yumuşak olduğu için fırçalar bir aylık periyotlarla değiştirilmelidir. Biberonla beslenme en fazla 2 yaşına kadar devam edebilir. Parmak emme gibi alışkanlıklara 1,5- 2 yaşına kadar izin verilebilir. Eğer parmak emme alışkanlığı mevcutsa, bu alışkanlık mutlaka giderilmelidir" dedi.

http://www.sabah.com.tr/marmara/2013/01/18/agiz-ve-dis-bakimi-bebeklikte-basliyor
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Şeniz YEŞİLKAYA'nın Yazıları
► Ağız Bakımı Dr.Dt. Nihat TANFER
► Okul Öncesi Ağız ve Diş Bakımı Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI
► Çocuklarda Ağız Bakımı ve Koruyucu Uygulama Dr.Dt. Ebru ÇATAL HOCAOĞLU
► Süt Dişi Bakımı Dt.Murat TOPALOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ağız ve Diş Bakımı Bebeklikte Başlıyor' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:57
Top