2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pilates
YAZI #3494 © Yazan Uzm.Fzt.Medet YAKUT | Yayın Nisan 2017
POPÜLER EGZERSİZ PİLATES..
20. yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates tarafından ortaya konan egzersiz programı pilatesin, ilk kez, yatan hastalarda ve fizik tedavi merkezlerinde uygulandı. Pilatesin mucize olarak tanıtılması, her derde deva gibi gösterilmesi doğru değil. Popülerlik, insanların spor yapmaları için önemli, ancak etik değerlerin unutulmaması gerekir. Pilatesin, bedenin dengede tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı destekleyen temel kasların kuvvetlenmesi üzerine çalışılan bir egzersiz programıdır. Pilates spor değildir. Klinik olarak fizik tedavi merkezlerinde klinik ortamda yapılan tedavi edici bir egzersiz iken, Ebru Şanlı önderliğinde bir moda akımı ile bir çok kişiyi etkisi altına almıştır. Fizik tedaviden tedaviden spor merkezlerine geçiş yapan ve tek başına yeterliymiş görüntüsü verilmeye çalışılmaktadır. Pilates tedavi edici egzersilerin küçük bir kısmını temsil eder kombine egzersiz grubunun bir parçasıdır. Yaşınızı , kilonuza sağlık sorunlarınıza göre klinik ortamda fizyoterapistlerce verilen egzersizdir. Öte yandan spor salonlarında gördüğümüz pilates spor amaçlı kilo vermek zayıflamak ya da kondüsyonu artırmak amaçlı spor bilimciler ve beden eğitimciler yaptırabilir fakat pilates var olan sağlık problemini çözmek amaçlı sadece klinik ortamda fizyoterapistlerce yapılır. Birçok pilates eğitmeni yine Tıp ve Fizyoterapistler tarafından eğitim verilmektedir.

ZAYIFLATIR MI ?

Selülütler bir yağ hücresinin depolanması ile östrojen hormonu etkisiyle hücreler büyür. Kan dolaşımı zorluk çeker. Vücudumuzdaki yağları azaltmak için kan dolaşımının hızlanması gereklidir. Bunun için kısa süre pilates egzersizleri vücuda sürülen kremler sonuç vermeyecektir. Bunu ancak kalp, kardiyo egzersiz, yağ yakımı programı yaparsak bunu gerçekleştirebiliriz.

BOYU UZATIR MI ?

Pilates boyu uzatmaz kas boyunu uzatır. Erkeklerin kas geliştirmesi üzerine vücut postürleri omuz tarafı öne doğru geliyor. Bu durum fazla ağırlık kaldırma ile kas kısalığından oluşur. Bu tür durumlar için erkeklere pilates önerebilir.

KALP DAMAR SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ ?

Sadece pilates yaparak kalbimize egzersiz yaptıramayız. Genç ve sağlıklı kalabilmek için kardiyo egzersizlerine de ihtiyacımız var. Küçücük kalp 12-24 litre arası kan pompalıyor, bütün damarlar açılıyor. Bunu pilates ile başaramayız, çünkü pilates yukarıda belirtiğimiz gibi kas kuvveti ve dengemiz için yapılan çalışmalardır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Medet YAKUT Fotoğraf
Uzm.Fzt.Medet YAKUT
İstanbul
Uzman Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Fzt.Medet YAKUT'un Makale ve Yazıları
► Klinik Pilates Dr.Fzt.İsmail SARAÇOĞLU
► Pilates ve Sağlık Fzt.Erkan ALP
► Pilates ile Gelen Güzellik Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Hamilelere Özel Pilates Fzt.Sema DANIŞIK
► Fizyoterapist Gözetiminde Pilates Fzt.Sema DANIŞIK
► Neden Modifiye Pilates? Fzt.Zeynep BAHADIR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Pilates' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kireçlenme Nisan 2017
◊ Brakial Pleksus Nisan 2017
◊ Yüz Felci Egzersizleri Nisan 2017
◊ Halluks Valgus Nedir ? Nisan 2017
◊ Kapal Tünel Nisan 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:48
Top