2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Halı Saha Maçlarında Dikkat Edilecekler
YAZI #3499 © Yazan Uzm.Fzt.Medet YAKUT | Yayın Nisan 2017
Havaların ısınmasıyla halı saha maçları sezonu da açılmış oldu 🙂 Çevremde ve özellikle erkek takipçilerimiz den aldığımız şikayetler (sakatlanmalar) doğrultusunda bu durum hakkında bir yazı yazmak istedik. Bilinçsizce yapılan spor, spor olmaktan çıkar size ve ailenize bir eziyet haline gelebilir. Halı saha maçlarında dikkat edilecek en önemli konuların başında kondisyon gelir. Yani spora 3 ay ara verip bir anda çullanmak kalbiniz ve kaslarınız ön çapraz bağlarınız için tehlike arz eder. Spor tıpkı yeme içme gibi hayatımızın bir parçası olmak zorundadır.



Tabi spordan kastım her gün maç yapmak değil sürekli evde işte egzersizler ve haftanın 3 gününü özel spor salonlarında harcamaktır.Hangi spor ile meşgul isek o sporda kondisyonumuz tam olmalıdır. Yani o spora tamamen hazır olmalıyız. 90 dk sorunsuz bir şekilde atlatmalıyız 🙂 Kondisyon eksikliği olan sporcularımız hızlı ve tehlikeli hareketlerden kaçınmalı dengeli oynamalıdır.



Eğer kondisyonumuz tam ise sıra geldi ısınma hareketlerine maça başlamadan 10 – 15 dk koşmak ısınma hareketleri yapmak sakatlanmayı azaltır. Sizi spora hazır kılar kalp ritmi ve solunumu dengeler. Zaten maç yaparken ısınmıyor muyuz ? Diyen arkadaşlar ısınma hareketleri spesifik kasların spora alışmasıdır. Bir anda spor yapmak bu kasların dengesiz ve sakatlanmasına sebep olabilir.



Bir diğer konuda ıslak zeminlere dikkat edilmelidir. Kaygan zeminler kontrolünüz bozulabilir. Bu konuda kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi durumda aşil tendon rüptürü gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yine kaygan zeminde yere dengesiz düşmeniz omuz bölgenizde ciddi yaralanmalara neden olabilir.



Önemli ve son bir unsur yanlış ayakkabı seçimi, yanlış ayakkabı sizi sakatlayabilir. Hangi zeminde oynayacaksanız o zemine uygun ayakkabı tercih etmelisiniz. Kalite konusunda kendini ispatlamış markaları göz ardı etmeyiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Medet YAKUT Fotoğraf
Uzm.Fzt.Medet YAKUT
İstanbul
Uzman Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Fzt.Medet YAKUT'un Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Halı Saha Maçlarında Dikkat Edilecekler' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Kireçlenme Nisan 2017
◊ Brakial Pleksus Nisan 2017
◊ Yüz Felci Egzersizleri Nisan 2017
◊ Halluks Valgus Nedir ? Nisan 2017
◊ Kapal Tünel Nisan 2017
◊ Pilates Nisan 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:17
Top